kosten cloud

Kosten beheersen met de cloud

Een van de grote voordelen van een migratie naar de cloud is kostenbeheersing. Let op: dus niet perse kostenverlaging! Ook al kan werken in de cloud wel degelijk tot besparingen leiden, het is zeker niet altijd het geval.

Met cloudtoepassingen worden kosten dus wel veel beter beheersbaar. Dat komt voornamelijk om dat de meeste cloudapplicaties per gebruiker en per maand worden afgerekend. U betaalt dus altijd voor wat u precies nodig heeft. Bij cloudoplossingen zoals Office en Microsoft 365 zijn de kosten ook zeer eenvoudig en overzichtelijk in kaart te brengen.

Toch kosten besparen met Office / Microsoft 365?

Wanneer het tijd wordt uw server op kantoor te vervangen is dat hét moment om de mogelijkheden van de cloud te onderzoeken. Een server met bijbehorende softwarelicenties en back-up systemen wordt aangeschaft voor vijf tot zes jaar en op basis van een verwachting van het gebruik. Omdat steeds meer programma’s in de cloud worden aangeschaft is de kans groot dat u nu investeert in een server die al snel te groot en dus te duur blijkt te zijn.