Veel gestelde vragen over cloudoplossingen

Wat is Office 365?

Office 365 is het cloudsysteem van Microsoft waar een volledige ICT omgeving kan worden ingericht op het internet (in de cloud dus). Hierin kan een organisatie alle bestanden (denk aan Word en Excel documenten) en e-mail en agenda (alles in Outlook) neerzetten en gebruiken. Er is daardoor geen server op kantoor meer nodig.

Hoe zit het dan met de Office programma’s op mijn computer?

De Office programma’s (Word, Excel, Outlook en Powerpoint) op een computer blijven precies hetzelfde. Pas wanneer een document geopend of opgeslagen wordt ziet het er wat anders uit omdat uw documenten niet op de computer of op de server staan, maar in uw beveiligde cloudomgeving op internet.

Als u al een hedendaagse versie van Office (Office 2016 of 2019) op uw computer heeft dan is het niet nodig hier wat aan te veranderen. U kunt deze gewoon blijven gebruiken.

Wanneer u de nieuwste versie van Office op uw computer wilt dan is het aan te raden deze via het Office 365 abonnement aan te schaffen. U betaalt dan per maand voor Office en mag deze op vijf verschilende computer installeren. Het fijne van deze versie is dat zolang u een abonnement heeft, u altijd de nieuwste versie krijgt. En dat werkt prettig omdat elke nieuwe versie steeds beter aansluit om samen te werken met de Office 365 cloudomgeving.

Er is toch ook een webversie van de Office programma’s?

Van de Office programma’s zijn ook ‘webbased’ versies beschikbaar. Deze kunt u gratis gebruiken als u een Office 365 abonnement hebt. Hiermee kunt u documenten maken en bewerken en e-mail en agenda gebruiken zonder het officiële Office pakket aan te schaffen.

Met deze webversie van de Office programma’s is de standaard functionaliteit goed te gebruiken. Wanneer iemand intensief met veel verschillende documenten werkt dan is het prettiger de volledige versie van Office te kunnen gebruiken.

Office 365 vs Microsoft 365?

Wij hebben het op deze website veel over Office 365 en Microsoft 365. We gebruiken de termen ook wel door elkaar. Dit komt omdat er veel overeenkomsten bestaan, maar toch zit er wel degelijk verschil tussen.

Wat is nu beter: Office 365 vs Google G Suite?

Wij hebben het op deze site veel over Microsoft 365 en Office 365 en minder vaak over Google G Suite, de grootste concurrent. Google G Suite biedt in principe wel dezelfde mogelijkheden als Office 365. Wij hebben daar zo onze reden voor.