adoptie office 365

Wij noemen adoptie liever omarmen

Adoptie Office 365: daar maken wij een plan voor

Tijdens een migratie-traject naar de cloud komen onze consultants allerlei uitdagingen tegen. De technische uitdagingen zijn voor consultants bekend terrein. Iets minder bekend is het menselijke aspect tijdens de migratie: de adoptie van de Office 365 omgeving.

Bij het introduceren van nieuwe technologie moet men stevig rekening houden met de veranderingen die gebruikers meemaken. In onze ervaring is de impact veel breder dan het praktische aspect alleen. We hebben namelijk echt te maken met een gedragsverandering.

Gebruikers moeten hun dagelijkse routine aanpassen, andere werkafspraken maken en een nieuwe manier van werken aanleren. Deze gedragsverandering moet in goede banen geleid worden om te kunnen spreken van een succesvolle migratie.

Dit deel van de migratie noemen ze in de ICT sector ‘adoptie’, maar wij spreken liever van ‘omarmen’.

Door gerichte begeleiding kunnen gebruikers het nut gaan inzien van de veranderingen, gaan ze de technologie slimmer inzetten en zullen ze de nieuwe technologie uiteindelijk omarmen. 

Ons adoptieplan is altijd maatwerk

Het adoptie-traject tijdens de migratie is geen “kant-en-klaar” verhaal. Ieder bedrijf is immers anders. Millenials hebben bijvoorbeeld doorgaans geen adoptie nodig, terwijl van de wat oudere werknemers behoorlijk wat aanpassingsvermogen wordt gevraagd.

Ook kan adoptie voor elk bedrijf anders worden ingericht. In sommige gevallen wordt de adoptie geheel zelf geregeld, soms in samenwerking met onze consultants en soms volledig door onze consultants.

Alleen basistraining vaak niet genoeg voor adoptie van Office 365

Bedrijven die enkel kiezen voor een basistraining en niet voor adoptie, lopen vaak tegen dezelfde zaken aan:  

  • Werknemers voelen zich in het diepe gegooid waardoor er een negatieve sfeer ontstaat rondom de nieuwe technologie.  
  • Werknemers gaan zelf oplossingen bedenken die misschien wel onveilig of inefficiënt zijn.
  • Werknemers zijn minder productief omdat ze hun oude workflow niet kunnen terugvinden.  
  • Servicedesk calls kunnen uit proportie raken. 

Neem het adoptie traject serieus!

Nieuwe technologie kan veel mooie dingen brengen binnen elke onderneming.  Maar alleen als iedereen hier op de juiste manier mee om weet te gaan en het op de juiste manier in weet te zetten.

Alleen dan kunnen de voordelen die werken in de cloud met zich meebrengt, ten volle worden benut.

Bent u nu overtuigd dat adoptie onmisbaar is tijdens de transitie naar de cloud binnen uw onderneming? Maak dan een afspraak met een van onze consultants om een dergelijk traject bespreekbaar te maken.

telefoon: 020 423 32 88
e-mail: info@ganumetonsdecloudin.nl

We wijzen u ook graag op de mogelijkheid om bij ons een half uur gratis cloud advies te krijgen!